Goed om te weten

Tandvleesbehandeling

Gezond tandvlees is de eerste stap naar een gezonde mond. Tandvlees is het steunweefsel dat de tanden en kiezen op hun plaats houdt. Het tandvlees beschermt ook de wortels van het gebit. Als het gebit en het tandvlees niet goed worden verzorgd, kan het gaan ontsteken. Dat kan verschillende mondklachten geven, zoals bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees, een nare geur of pijnlijk tandvlees. Een verwaarloosde tandvleesontsteking kan er zelfs voor zorgen dat het kaakbot wordt aangetast waardoor het gebit zijn stevigheid verliest.

Er zijn twee soorten tandvleesontstekingen. Bij de ene soort is de ontsteking beperkt tot de rand van het tandvlees. Dat noemen we gingivitis. Als u de ontsteking niet laat behandelen, kan deze overgaan in paradontitis. Hierbij kan het kaakbot, dat uw tanden en kiezen steunt, aangetast worden. Het gevolg hiervan is dat uw tanden en kiezen los gaan zitten en in sommige gevallen kunnen deze zelfs uitvallen.

Gelukkig zijn beide soorten tandvleesontstekingen te verhelpen. Na een behandeling door onze mondhygiënisten ziet u direct resultaat en krijgt het tandvlees de mogelijkheid om te herstellen en te genezen. U krijgt bovendien voorlichting en instructies om tandvleesontstekingen in de toekomst te voorkomen. Na de eerste behandeling maken we opnieuw een afspraak, deze keer voor nazorg en controle. Tevens bekijken we of de behandeling goed is aangeslagen.

Twijfelt u of u last heeft van een tandvleesontsteking? Ons advies is om er niet mee te blijven lopen. Ontstoken tandvlees kan andere ziektes en aandoeningen veroorzaken of verergeren. Een vroege diagnose en een tijdige behandeling vergroten de kans op herstel. Als u zich nu inschrijft bij onze praktijk, bellen wij u spoedig voor het maken van een afspraak om de status van uw gebit en mond te onderzoeken op ontstekingen.